PROIECTE SI ACTIVITATI

APECS România la Zilele Culturale ADfel

În perioada 12-14 august 2013, sub egida IQads, la Bucureşti a avut loc Săptămâna Neconvenţională ADfel, pe terasa clubului Fabrica. În cadrul acestui eveniment, organizaţii, companii şi persoane pasionate de publicitate sau dornice de a se face cunoscute au avut ocazia de a prezenta publicului cele mai diferite şi mai “altfel” activităţi.

ADfel 031

O atenţie semnificativă a fost acordată organizaţiilor nonguvernamentale cu profil cultural şi ştiinţific. Astfel, timp de 3 zile, denumite sugestiv Zilele Culturale ADfel, 20 de ONG-uri de prin toată ţara şi-au prezentat ideile în faţa unui public destul de pretenţios, obişnuit cu evenimente de calitate.

Activităţile au variat. De la ateliere de creaţie din obiecte reciclabile, până la petreceri neobişnuite şi realizare de caricaturi instant, toate organizaţiile participante au dat dovadă de creativitate în promovarea ideilor proprii.

ADfel 036

 

ADfel 037

APECS România nu s-a lăsat mai prejos şi i-a invitat pe cei care au trecut pragul târgului la o sesiune de pictură ad-hoc, alături de pictorul Mădălin Enescu-Grigore.

ADfel 015

Pictorii “de ocazie” au dat dovadă de inventivitate şi ne-au lăsat drept amintire melci radioactivi, pinguini şi peisaje arctice.

ADfel 017

În cea de-a doua seară a târgului, partenerii şi prietenii noştri de la Asociaţia “Dintr-un Basm” ne-au fost alături şi ne-au ajutat să realizăm un poster din materiale reciclabile.

ADfel 030

Mădălina Gheorghe Tănase ne-a învăţat cum putem folosi în scopuri artistice cutii de carton, reviste vechi, hârtie de împachetat şi, nu în ultimul rând, pinguini realizaţi prin tehnica origami.

ADfel 039

De asemenea, de-a lungul celor trei zile de târg, participanţii au putut urmări proiecţii de diaporamă, realizate de Paul Andrei Iordache şi materiale video puse la dispoziţie de Cosmina Dragomir, de la Asociaţia “Dintr-un Basm”.

Pe tot parcursul evenimentului, i-am avut alături de noi pe pinguinii CRIOSFERA, care au anunţat cea de-a doua ediţie a Simpozionului Naţional CRIOSFERA 2014, care va avea loc la Ploieşti.

ADfel 014

Le mulţumim pe această cale tuturor celor care ne-au vizitat standul pe parcursul celor 3 zile şi care au fost alături de noi în realizarea activităţilor noastre. De asemenea, îi mulţumim domnului Stelian GRIGORE, rectorul Universităţii Populare “EMIL RACOVIŢĂ” Piatra Neamţ, care ne-a sprijinit în demersul nostru, precum şi domnului Petre Popescu, astronom la Institutul Astronomic al Academiei Române, alături de care am petrecut o seară minunată pe terasa Fabrica.

ADfel 012

Nu în ultimul rând, dorim să le mulţumim prietenilor noştri de la Climb Shop, care ne-au ajutat să ridicăm pinguinii CRIOSFERA la înălţime mai repede decât am fi crezut.

Sperăm ca APECS să fie prezentă şi anul viitor la Zilele Culturale ADfel cu alte activităţi neconvenţionale şi cu noi poveşti de spus!

ADfel 004

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>